• خانه
  • فولاد
  • فلزات
  • معدن
  • بورس و بازار
  • بین الملل
  • ارتباط با ما
  • معرفی شرکتها
Friday , Jul 04 , 2025 | 13 تیر 1404
صفحه نخستاخبارنگاهی به گزارش هفتگی بازارهای فولاد

گفتگو

  • ذخایر معدنی کشور بیش از 55 میلیارد تن برآورد می‌شود

    ذخایر معدنی کشور بیش از 55 میلیارد تن برآورد می‌شود

  • فرسودگی ناوگان معدنی، تهدیدی برای ارتقای بهره‌وری

    فرسودگی ناوگان معدنی، تهدیدی برای ارتقای بهره‌وری

  • ظرفیت‌ معادن در کشور بسیار بالاست

    ظرفیت‌ معادن در کشور بسیار بالاست

  •  استفاده از ظرفیت‌های تولید داخل متناسب با توان کمی و کیفی

    استفاده از ظرفیت‌های تولید داخل متناسب با توان کمی و کیفی

  • ۱۴۰۰، سال عدم قطعیت‌ها

    ۱۴۰۰، سال عدم قطعیت‌ها

  • کارنامه درخشان «ومعادن» و برنامه های روشن پیش رو

    کارنامه درخشان «ومعادن» و برنامه های روشن پیش رو

  • نحوه تقسیم سود در زنجیره فولاد عادلانه نیست

    نحوه تقسیم سود در زنجیره فولاد عادلانه نیست

  • مسدودیت معادن غنی از سوی نهادها و اشخاص

    مسدودیت معادن غنی از سوی نهادها و اشخاص

  • چشم‌انداز مبهم صنعت فولاد در سال 1401

    چشم‌انداز مبهم صنعت فولاد در سال 1401

  • عوارض نسخه مجلس برای جلوگیری از خام‌فروشی نیست

    عوارض نسخه مجلس برای جلوگیری از خام‌فروشی نیست

  • تولید رانت برای عده‌ای خاص

    تولید رانت برای عده‌ای خاص

  • پروژه تحول زمین‌شناسی با هدف ایجاد تحرک و پویایی در مجموعه‌های دانش‌بنیان

    پروژه تحول زمین‌شناسی با هدف ایجاد تحرک و پویایی در مجموعه‌های دانش‌بنیان

  • ورود شرکت‌های معدنی به حوزه نفت و گاز به اقتصاد لطمه می زند

    ورود شرکت‌های معدنی به حوزه نفت و گاز به اقتصاد لطمه می زند

  • مهندسی عرضه از سوی برخی فولادسازان

    مهندسی عرضه از سوی برخی فولادسازان

  • هیچکس برای سرمایه‌گذاری در زغال‌سنگ پیش‌قدم نمی‌شود

    هیچکس برای سرمایه‌گذاری در زغال‌سنگ پیش‌قدم نمی‌شود

  •  اساس تولید در چادرملو، تکیه بر دانش‌ روز است

    اساس تولید در چادرملو، تکیه بر دانش‌ روز است

  • کاهشی سرمایه گذاری در ۵ هزار و ۵۰۰ معدن

    کاهشی سرمایه گذاری در ۵ هزار و ۵۰۰ معدن

  • بهبود وضعیت معادن در گرو توافق برجام

    بهبود وضعیت معادن در گرو توافق برجام

نگاهی به گزارش هفتگی بازارهای فولاد

نگاهی به گزارش هفتگی بازارهای فولاد

گزارش هفته ۲۹ سال ۲۰۲۰ به چاپ رسیده است که به دنبال آن تغییرات  قیمتی محصولاتی همچون سنگ آهن، قراضه، بیلت، میلگرد، تیرآهن، شمش و ورق در بازارهای داخلی و خارجی مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفته است.

به گزارش فولاد پرس؛ سنگ آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد هفته گذشته را در حدود ۱۱۱ دلار هر تن خشک سی اف آر به پایان برد که حدود ۴ دلار رشد قیمت هفتگی داشت. امید به بهبود تقاضای میلگرد در کوتاه مدت در بازار چین از بازار سنگ آهن حمایت کرده است. فعالان بازار منتظرند با اتمام فصل بارش های موسمی تقاضای بازار ساخت و ساز بهبود یابد. همین خوش بینی به آینده نزدیک از بازار سنگ آهن کمی حمایت کرده است.

در بازار صادرات ایران، قیمت سنگ آهن مگنتیت خلوص ۶۱ درصد  هفته گذشته ۶ دلار رشد داشته ۶۶.۴ دلار هر تن فوب شنیده شد. سنگ آهن هماتیت صادراتی خلوص  ۶۱ درصد ایران نیز به همین میزان رشد داشته ۶۴.۳ دلار هر تن فوب ثبت شد.

 

قراضه

در هفته ای که گذشت متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین ۲۰-۸۰ در ترکیه تا ۵ دلار رشد داشته ۲۶۰ دلار هر تن سی اف آر ثبت شد. البته پایان هفته بازار در سکوت بود چون عرضه کننده ها به دنبال قیمت بالاتر بودند ولی خریداران به معامله در ۲۶۰ دلار امیدوار بودند. قراضه ۲۰-۸۰ امریکا تا ۲۶۶ دلار هم شنیده شد ولی قیمت درخواستی خریداران برای حمل فوری بیشتر از ۲۶۲ دلار نبود.

قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن با ۴ دلار بهبود به ۲۱۹ دلار هر تن فوب رسید. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا در ۲۵۷ دلار هر تن سی اف آر بدون تغییر باقی ماند. در بازار داخلی امریکا قراضه خرد شده  ۲۳۵ دلار هر لانگ تن و در ثبات بود.

 

بیلت

همچنین، بیلت صادراتی سی آی اس هفته گذشته از ۳۷۰ تا ۳۷۵  دلار  به ۳۸۵ تا ۳۹۰ دلار هر تن فوب بهبود یافت. جو مثبت بازار فولاد چین و رشد قیمت قراضه به بهبود بازار بیلت کمک کرد گر چه معامله چندانی با خریداران آسیایی نهایی نگردید. چینی ها حاضرند در ۴۱۵ دلار هر تن سی اف آر یا بالاتر برای بیلت سی آی اس معامله کنند ولی هفته گذشته معامله ای در این قیمت شنیده نشد.

در ترکیه بیلت سی آی اس ۳۹۰ تا ۳۹۵ دلار هر تن سی اف آر معادل ۳۷۵ تا ۳۸۰ دلار هر تن فوب بود و تمایل به خرید بیلت وارداتی در ترکیه بیشتر شده است.

بیلت صادراتی ترکیه کمتر از ۵ دلار رشد داشته  ۳۸۵ تا ۳۹۰ دلار هر تن فوب ثبت شد. همچنین، هفته گذشته در بازار واردات بیلت جنوب شرق آسیا قیمت از ۴۰۰ تا ۴۰۵ دلار به ۴۰۵ تا ۴۱۰ دلار هر تن سی اف آر رسید.

بیلت در بازار ایران

گفتنی است،  قیمت شمش بطور میانگین روز شنبه ۹۴۳۵۰ ریال بود ولی بازار در انتظار معاملات روز سه شنبه بورس بود. روز دوشنبه با امید به افزایش قیمت در بورس قیمت میانگین بازار به ۹۹۸۶۳ ریال رسید. روز سه شنبه ۱۰۹ هزار تن شمش در بورس عرضه شد که برای آن ۲۴۹ هزار تن تقاضا آمد. همه خریدارها موظف شدند ۵۰ درصد مبلغ را پیش پرداخت، واریز کنند در حالیکه قبلا با ۱۰ درصد به دور رقابت وارد می شدند. علیرغم این مطلب کل محصول عرضه شده به فروش رسید. اگر بورس فلزات به جای ۵۰ درصد پیش پرداخت عرضه سلف یک ماهه و دوماهه را در پیش می گرفت، به جای ۱۰۹ هزار تن تا بیش از ۴۰۰ هزار تن محصول در بورس عرضه میشد. به این ترتیب از یک طرف حجم عظیمی از نقدینگی که در بازار فولاد جمع شده است نزد فولادسازها انباشته میشد از طرف دیگر بازار این اطمینان را پیدا می کرد که دامنه نوسان قیمت حداقل تا یک ماه آینده قابل پیش بینی است. این پیشنهاد را در زمان صدارت آقای شریعتمداری زمانی که در یک روز ۴۸۰ هزار تن تقاضای شمش وارد بورس شد دادیم کسی به آن توجهی نکرد. الزامات اقتصادی و روند چاپ پول دولت را به این سمت خواهد کشاند، با این روش تولیدکنندگان شمش می توانند تعهدات خود را نسبت به بانک ها کاهش دهند در نتیجه هزینه تولید انها پایین خواهد امد، از طرف دیگر بخشی از وجوه جمع آوری شده را به خرید مواد اولیه اختصاص دهند که به ثبات بازار آهن اسفنجی و گندله کمک خواهد کرد. یک مشکل که امروز فولاد با آن روبروست مسئله تامین قطعات یدکی است. در شرایطی که صادرات مثل سال گذشته جذاب نیست عرضه سلف شمش در بورس مزایای زیادی برای بازار فولاد دارد.

 ازدلایل افزایش قیمت شمش در هفته گذشته می توان به افزایش قیمت پایه در بورس، تداوم روند افزایش قیمت ارز، ابطال معاملات در دو هفته گذشته و ایجاد عطش در بازار فولاد،  افزایش قیمت مقاطع اشاره کرد.

آنچه در هفته پیش رو ممکن است به روند قیمت صعودی شمش کمک کند نرخ ارز و تقاضای صادرات است. واقعیت اینست که در شرایط موجود قیمت شمش به حداکثر خود رسیده است و از مرز قیمت صادراتی عبور کرده در شرایط فعلی بازار در وضعیت انتظار به سر می برد. یک نگاه اعتقاد دارد که سطح قیمت مقاطع به اوج خود رسیده و موجودی های ارزان قیمت، بازار را کنترل می کند. از طرف دیگر میزان سرمایه مورد نیاز برای فعالیت در بازار فولاد و سرعت چرخش آن بسیار بالا رفته که تناسبی با بازدهی آن ندارد. از آنجا که نسبت بازدهی به سرمایه پایین آمده است احتمال بالا رفتن قیمت مثل هفته های قبل نیست، اما نگاه دوم اعتقاد دارد که زمینه افزایش قیمت به علت کمبود آهن اسفنجی و قراضه وجود دارد. از طرف دیگر کاهش قیمت میله گرد و تقاضای آن باعث می شود تا تولیدکنندگان شمش از این فرصت برای افزایش صادرات استفاده کنند. این نگاه اعتقاد دارد که قیمت ارز به زیر ۲۰ هزار تومان باز نخواهد گشت و از طرف دیگر اکثر کارخانه های تولیدکننده شمش بخصوص در بخش خصوصی با ظرفیت بسیار پایین غیر اقتصادی مشغول به فعالیت هستند.

 برآیند هر دو نگاه بسته به زمان است. واقعیت اینست که بازار به یک تا دو هفته زمان نیاز دارد تا خودش را بیازماید.  

 

مقاطع

یادآور می شود، تا پایان هفته گذشته میلگرد صادراتی سی آی اس در ۴۱۰ تا ۴۱۵ دلار هر تن فوب بدون تغییر ماند. در ترکیه قیمت پیشنهادی صادراتی از  ۴۰۰ تا ۴۱۰ دلار به ۴۱۵ تا ۴۲۰ دلار  هر تن فوب بهبود داشت.  در بازار داخلی این کشور نیز میلگرد از ۴۱۵ تا ۴۲۰ دلار یک هفته قبل به ۴۲۰ تا ۴۳۰ دلار هر تن درب کارخانه بهبود داشت.

در جنوب شرق آسیا میلگرد وارداتی  در ۴۲۵ دلار  هر تن سی اف آر بدون تغییر باقی ماند. در چین قیمت میلگرد صادراتی ۴ دلار رشد داشته ۴۶۵ دلار هر تن فوب شنیده شد.

در بازار داخلی اروپا میلگرد ۴۳۸ یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد که ۸ یورو بهبود هفتگی داشت.  در بازار امریکا نیز میلگرد ۱۵ دلار افت داشته ۵۶۵ دلار هر شورت تن شنیده شد.

مقاطع در بازار ایران

میانگین قیمت میلگرد روز شنبه ۱۰۱۸۳۳ ریال بود که تا چهارشنبه به ۱۰۸۹۲۸ ریال رسید. تمام هفته بازار در انتظار معاملات شمش در روز سه شنبه بود با روش های در پیش گرفته شده در بورس برای پرداخت ۵۰ درصد پیش پرداخت، بورس کالا این سیگنال را به بازار داد که سیاست محدودیت و کنترل عرضه همچنان پابرجاست. علیرغم این محدودیت برای ۴۲۷۶۸ تن عرضه ۷۲۴۲۴ تن تقاضا ثبت شد در واقع بازار به بورس کالا نشان داد که سیاست چراغ قرمز کارآئی ندارد چون شناخت بازار از واقعیت تولید به اندازه کافی هست، بنابراین به انتظار می نشیند. البته همزمان با بورس دو کارخانه محصول را زیر قیمت ده هزار تومان پیشنهاد دادند که به اندازه کافی پول جمع کردند. همین مطلب همزمان با معاملات بورس بازار را تحت تاثیر قرار داد. در شرایط فعلی بازار به یک تنفس احتیاج دارد چون قیمت میلگرد در بازار داخلی از قیمت صادراتی آن فراتر رفته است. کارخانه هائی که مشغول به صادرات میلگرد هستند از این مساله تاثیر می پذیرند، در نتیجه از دولت انتظار دارند تا آرامش را به بازار میله گرد بازگرداند دولت هم به دلیل نیاز به ارز راهی جز سرکوب قیمت میلگرد در بازار داخل ندارد چون به ارز نیاز دارد اما اگر قیمت ارز بالا برود این رابطه بهم خواهد خورد.

قیمت تیرآهن روند صعودی داشت. دلیل آن عدم عرضه تیرآهن ۱۴ از طرف ذوب آهن و تیرآهن ۱۶ از سمت اهواز بود به همین علت میانگین قیمت تیرآهن ۱۶ و ۱۸ در اصفهان که روز شنبه ۱۲۴۲۵۰ ریال بود تا چهارشنبه به ۱۳۲۰۰۰ ریال رسید.

 

ورق

ورق گرم صادراتی سی آی اس در هفته ای که گذشت از ۴۰۰ تا ۴۱۵ دلار  به ۳۹۵ تا ۴۱۰ دلار هر تن فوب کاهش داشت. ورق گرم وارداتی در ترکیه  از ۴۲۵ تا ۴۳۰ دلار  به ۴۰۵ تا ۴۲۵ دلار هر تن سی اف آر رسید.

متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین از ۴۵۷ دلار به ۴۶۸ دلار هر تن فوب بهبود یافت. ورق گرم وارداتی در جنوب شرق آسیا تا ۱۰ دلار رشد داشته ۴۴۰ تا ۴۴۳ دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.

در بازار داخلی اروپا ورق گرم ۱ یورو بهبود داشته ۴۰۴ یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد. در بازار امریکا نیز ورق گرم ۱۰ دلار افت داشته ۴۵۹ دلار  هر شورت تن درب کارخانه ثبت شد.

 

ورق در بازار ایران

قیمت ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر روز شنبه در اصفهان   ۱۵۰۰۰۰  ریال بود و در اهواز    ۱۴۱۰۰۰  ریال بود تا روز چهارشنبه به   ۱۷۶۰۰۰  ریال در اصفهان و در اهواز به   ۱۶۰۰۰۰  ریال رسید ورق های مبارکه ضخامت ۴ تا ۱۵ میلیمتر رول روز شنبه در اصفهان ۱۳۶۰۲۹ ریال بود که تا چهارشنبه به ۱۴۹۴۲۹ ریال رسید.

ورق های اکسین ضخامت ۱۰ تا ۴۰ میلیمتر روز شنبه ۱۴۶۲۵۰ ریال قیمت داشت ولی تا چهارشنبه به ۱۶۲۲۵۰ ریال افزایش یافت حجم عرضه و زمان بندی عرضه اکسین باعث شده تا موجودی ورق های اکسین در بازار محدود گردد در نتیجه امیدی به کاهش قیمت نیست. ورق های کاویان با عرضه منظم تری روبرو شده میانگین قیمت ضخامت ۱۲ تا ۲۵ میلیمتر روز شنبه این کالا ۱۲۷۵۰۰ ریال بود که تا چهارشنبه به ۱۴۰۵۰۰ ریال رسید. آنچنان که در گزارش های هفته گذشته گفته شد امکان بالا رفتن قیمت ورق هنوز هست چون ریشه در قیمت اسلب دارد.

ورق سرد ضخامت ۴۰/۰ تا ۵/۲ میلیمتر روز شنبه ۲۰۶۳۶۴ ریال قیمت داشت که تا چهارشنبه به ۲۲۶۵۹۱ ریال افزایش یافت به نظر میرسد بازار این کالا از حدس و گمان خارج شده است.

با افزایش قیمت ورق گرم، ورق گالوانیزه هم با افزایش قیمت روبرو شد و از ۲۰۱۰۱۳ ریال روز شنبه برای ضخامت های ۵۰/۰ تا ۵/۱ میلیمتر تا روز چهارشنبه به ۲۲۷۸۸۸ ریال رسید افزایش نرخ ارز نیز در این میان موثر بود.

نگاهی به گزارش هفتگی بازارهای فولاد.
کد : 39
گروه : فولادصنایع معدنیمعدن
تاریخ : 5 سال پیش
پرینت
کپی لینک کوتاه

برچسب ها

گزارش هفتگی فولاد

دیدگاه

دیدگاه

  • لزوم بازنگری در سیاست‌های ماشین‌سازی بخش معدن

    لزوم بازنگری در سیاست‌های ماشین‌سازی بخش معدن

    محمدرضا بهرامن- رئیس خانه معدن ایران
  • بخش معدن در بودجه ۱۴۰۱

    بخش معدن در بودجه ۱۴۰۱

    محمدرضا بهرامن _ رئیس خانه معدن ایران
  • مشت خودرو نمونه خروار صمت نیست...

    مشت خودرو نمونه خروار صمت نیست...

    مجتبی توانگر- عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی
  • رواج سیاست اقتصاد پیشبینی ناپذیر

    رواج سیاست اقتصاد پیشبینی ناپذیر

    پیمان مولوی- رئیس کمیته اقتصاد خانه معدن ایران
  • عوارض صادراتی فولاد، تقابل با محدودیت اما بی منطق

    عوارض صادراتی فولاد، تقابل با محدودیت اما بی منطق

    ولید هلالات- کارشناس اقتصادی
  • قابلیت های قرارداد« لیسانس استفاده از علامت تجاری»

    قابلیت های قرارداد« لیسانس استفاده از علامت تجاری»

    محمدجواد حاجی حسینی- معاون حقوقی و امور مجلس وزارت صمت
  • چهار گام برای تحقق انقلاب معدنی

    چهار گام برای تحقق انقلاب معدنی

    سجاد غرقی-نایب‌رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران
  • تیتر اخبار
  • نقشه سایت
  • آر اس اس
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به پایگاه اخبار فولاد می باشد.
طراحی سایت، برنامه نویسی و پشتیبانی : ارتباط رسانه
فعال سازی باسا کارت بازنشستگان فولاد مبارکهافزایش قیمت سیمان امروزقیمت سیمان سامان غربایمان عتیقیهمسان سازی حقوق بازنشستگان فولاد کی اجرا میشودجدول همسان سازی حقوق بازنشستگان فولادافزایش سرمایه 100 درصدی فولادنتایج آزمون پیشگامان افق کرمانافزایش حقوق بازنشستگان صندوق فولادنتایج ازمون استخدامی معدن سنگان خوافزنجیره فولاد کردستانافزایش سرمایه وسدید در سال ۹۹افزایش سرمایه وسدیداخبار بازار فولاد ایراناخبار فولاد بورساخبار فولاد ایراناخبار صنعت فولاداخبار قیمت فولادقیمت جهانی فولاداخبار فولاد مبارکهاخبار فولاد مبارکه بورسگهر زمینپوریانی گهر زمینزمان واریز سود مجمع فولادوزارت صمتگزینه وزارت صمترزم حسینی وزارت صمتقیمت ورق مسمجمع سیتافاز دوم فولاد کاوه جنوبقیمت فوب خلیج فارسسعید بزرگی صبا فولادسعید بزرگیهپکوهپکوهپکوهپکوافزایش سرمایه کاماترامپ مازندرانسهام اپال پارسیان.وداع فولاد با بورس کالاخبرفولاداخبار فولادثبت رکورد جدید تولید در ناحیه فولاد و آهن سازی فولاد مبارکهتیتریک