• خانه
  • فولاد
  • فلزات
  • معدن
  • بورس و بازار
  • بین الملل
  • ارتباط با ما
  • معرفی شرکتها
Thursday , May 08 , 2025 | 18 اردیبهشت 1404
صفحه نخستاخبارچشم پوشی از ارزش افزوده 25 میلیارد دلاری

گفتگو

  • ذخایر معدنی کشور بیش از 55 میلیارد تن برآورد می‌شود

    ذخایر معدنی کشور بیش از 55 میلیارد تن برآورد می‌شود

  • فرسودگی ناوگان معدنی، تهدیدی برای ارتقای بهره‌وری

    فرسودگی ناوگان معدنی، تهدیدی برای ارتقای بهره‌وری

  • ظرفیت‌ معادن در کشور بسیار بالاست

    ظرفیت‌ معادن در کشور بسیار بالاست

  •  استفاده از ظرفیت‌های تولید داخل متناسب با توان کمی و کیفی

    استفاده از ظرفیت‌های تولید داخل متناسب با توان کمی و کیفی

  • ۱۴۰۰، سال عدم قطعیت‌ها

    ۱۴۰۰، سال عدم قطعیت‌ها

  • کارنامه درخشان «ومعادن» و برنامه های روشن پیش رو

    کارنامه درخشان «ومعادن» و برنامه های روشن پیش رو

  • نحوه تقسیم سود در زنجیره فولاد عادلانه نیست

    نحوه تقسیم سود در زنجیره فولاد عادلانه نیست

  • مسدودیت معادن غنی از سوی نهادها و اشخاص

    مسدودیت معادن غنی از سوی نهادها و اشخاص

  • چشم‌انداز مبهم صنعت فولاد در سال 1401

    چشم‌انداز مبهم صنعت فولاد در سال 1401

  • عوارض نسخه مجلس برای جلوگیری از خام‌فروشی نیست

    عوارض نسخه مجلس برای جلوگیری از خام‌فروشی نیست

  • تولید رانت برای عده‌ای خاص

    تولید رانت برای عده‌ای خاص

  • پروژه تحول زمین‌شناسی با هدف ایجاد تحرک و پویایی در مجموعه‌های دانش‌بنیان

    پروژه تحول زمین‌شناسی با هدف ایجاد تحرک و پویایی در مجموعه‌های دانش‌بنیان

  • ورود شرکت‌های معدنی به حوزه نفت و گاز به اقتصاد لطمه می زند

    ورود شرکت‌های معدنی به حوزه نفت و گاز به اقتصاد لطمه می زند

  • مهندسی عرضه از سوی برخی فولادسازان

    مهندسی عرضه از سوی برخی فولادسازان

  • هیچکس برای سرمایه‌گذاری در زغال‌سنگ پیش‌قدم نمی‌شود

    هیچکس برای سرمایه‌گذاری در زغال‌سنگ پیش‌قدم نمی‌شود

  •  اساس تولید در چادرملو، تکیه بر دانش‌ روز است

    اساس تولید در چادرملو، تکیه بر دانش‌ روز است

  • کاهشی سرمایه گذاری در ۵ هزار و ۵۰۰ معدن

    کاهشی سرمایه گذاری در ۵ هزار و ۵۰۰ معدن

  • بهبود وضعیت معادن در گرو توافق برجام

    بهبود وضعیت معادن در گرو توافق برجام

«اخبار فولاد» از تبعات حمایت‌های جزیره‌ای در حوزه ماشین آلات معدنی گزارش می دهد؛

چشم پوشی از ارزش افزوده 25 میلیارد دلاری

چشم پوشی از ارزش افزوده 25 میلیارد دلاری

اخبار فولاد:بررسی ها نشان می دهد برای تحقق اهداف افق ۱۴۰۴ باید تا چهار سال آینده بیش از ۲۵ هزار دستگاه ماشین آلات معدنی به حوزه معدن تزریق شود که می تواند ارزش افزوده بیش از ۲۵ میلیارد دلاری درا در پی داشته باشد.

به گزارش اخبار فولاد: از معادن در حالی به عنوان جایگزینی برای درآمدهای نفتی نام برده می‌شود و در برنامه ششم توسعه نیز بر لزوم ایجاد زیر ساخت‌های توسعه‌ای تاکید شده که در حال حاضر علاوه بر کمبود نقدینگی ضعف تجهیزاتی به مهم‌ترین چالش بخش معدن مبدل شده است. در این رابطه بررسی‌ها نشان می‌دهد نیاز بخش معدن به تجهیزات و ماشین الات معدنی تا پایان سال ۹۹ بالغ بر ۱۱ هزار دستگاه بوده که عدم تامین این نیاز میزان خاک برداری و استخراج از معادن را به 350 میلیون تن در سال گذشته رسانده است این در حالیست در افق ۱۴۰۴ علاوه بر دستیابی به تولید ۵۵ میلیون تنی فولاد باید حجم خاک برداری و استخراج از معادن به سالانه ۸۰۰ میلیون تن برسد و در این راستا باید تا این افق بیش از ۲۵ هزار دستگاه ماشین آلات به بخش معدن تزریق شود. موضوعی که عقب ماندگی در تولید را باید در حمالیت‌های جزیره‌ای جست‌وجو کرد حمایت‌هایی که از چند سال قبل و با افزایش تنش‌ها در بزرگ‌ترین کارخانه تولید کننده ماشین آلات معدنی و راه سازی آن هم به واسطه خصوصی سازی‌های غیر اصولی رقم خورد و دولت در آن زمان ناچار شد برای حمایت از این کارخانه واردات محصولات مشابه را متوقف کند اما با وجود تمامی این حمایت هابررسی‌ها صورت گرفته نشان می‌دهد این واحد تا پایان سال ۹۹ تنها ۲۹ دستگاه ماشین الات معدنی را تولید کرده که سهم ان از کل نیاز بخش معدن کمتر از ۲ هزارم درصد بوده است. به گفته کارشناسان هم اکنون سرمایه مورد نیاز تامین ماشین الات معدنی حدود ۱.۵ میلیارد دلار براورد می‌شود که در صورت تحقق در افق ۱۴۰۴ بالغ بر ۵ میلیارد دلار فرآورده‌های معدنی و بالغ بر ۲۲ میلیارد دلار محصولات زنجیره فولاد را برای کشور به ارمغان خواهد اورد که با احتساب ارزش ۱.۵ تا ۲ میلیارد دلاری به معنای چشم پوشی از ۲۵ میلیارد دلار ارزش افزوده معدن و صنایع معدنی خواهد بود ضمن آنکه عدم توجه جدی به ان با توجه به لزوم رشد سالانه ۱۶ درصدی تولید مواد معدنی برای رسیدن به اهداف افق چشم انداز دستیابی به این اهداف را تحت الشعاع قرار خواهد داد.

نقدینگی و تجهیزات معضل عمده معادن کوچک مقیاس

در این رابطه سیدرضا عظیمی مجری طرح احیای معادن کوچک مقیاس می‌گوید: طرح احیا از سال ۹۸ تحت عنوان اقتصاد مقاومتی ابلاغ شد ۷۹۱ معان را فعال سازی کردیم و یک نوع هم‌آفزایی از خانه معدن اتاق بازرگانی و حاکمیت وجود داشت گزارش‌های تخصصی مکان محور و ماده محور در این مورد تهیه کردیم.

مجری طرح احیای معادن کوچک مقیاس در این باره توضیح داد: مشکل اصلی کمبود نقدینگی است مشکل بعدی تجهیزات معادن و مشکل سوم مشکلات و موانع اداری است همچنین موارد بعدی مشکلات بازار و نیروی انسانی هستند تا چند سال دیگر با بحران نیروی انسانی مواجه می‌شویم این بحران به‌خصوص در مورد تکنسین‌ها پررنگ است حتی پیشنهاداتی مانند جذب تکنسین حوزه معدن از کشورهای دیگر وجود دارد موارد ششم و هتفم نیز به ترتیب اکتشاف معدنی و حوزه زیرساخت است.

وی اضافه کرد: چهار تا پنج هزار معدن غیرفعال داریم که ۷۹۱ معدن را به فعال سازی رسانده‌ایم برای بسیاری از آنها تنها اقداماتی کوچک لازم است ۱۷۰ مجموععه سرمایه‌گذار کلان را گرد هم آورده‌ایم و بیشتر آنها تمایل به سرمایه‌گذاری در حوزه معدن دارند.

وی خاطرنشان کرد: طرح احیای معادن به زیرساخت‌های برق، راه و ماشین الات نیاز دارد و باتامین این امکاناتی می‌توان تعداد زیادی از معادن را فعال کرد.

لزوم تزریق ۲۵ هزار دستگاه ماشین الات معدنی

همچنین سجاد غرقی ناسیب رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران نیز در گفت‌وگو با اخبار فولاد در خصوص ضعف تجهیزات در معادن گفت: در حال حاضر طبق براورد‌های انجام شده، فقط «معادن کوچک مقیاس» در انتهای سال ۹۹ نیاز به تأمین ۱۱ هزار دستگاه جدید داشتند که جهت افزایش حمل عملیاتی بوده است؛ یعنی این دستگاه‌ها برای نوسازی و افزایش تولید نبوده است.

نایب‌رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه تا سال ۱۴۰۴ باید سالانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تن عملیات خاک برداری انجام شود در حالیکه این عدد هم اکنون 350 میلیون تن است، افزود: همچنین طبق آمار اتاق بازرگانی تهران، برای رسیدن به اهداف تعیین شده در برنامه سال ۱۴۰۱ جهت تولید مواد معدنی نیاز به ۲۵ هزار دستگاه داریم.

غرقی یادآور شد: جهت دستیابی به هدف‌گذاری افق ۱۴۰۴ نیاز به رشد سالانه ۱۶ درصدی تولید مواد معدنی داریم؛ بنابراین باید ۲۵ هزار دستگاه ماشین آلات معدنی طی ۴ سال آینده به این صنعت تزریق شود تا هم به اهداف ۱۴۰۴ برسیم و هم از زمین گیر شدن این صنعت جلوگیری کنیم.

این فعال حوزه معدن به اشاره به سرمایه مورد نیاز تامنی تجهیزات گفت: برای تامین ۱۱۶۱۵ دستگاه تجهیزات و ماشین الات به سرمایه بالغ بر ۱.۵ میلیارد دلار نیاز است که در صورت تامین تا افق ۱۴۰۴ ارزش افزوده ۵ میلیارد دلاری را در حوزه تولیدات معدنی و ۲۲ میلیارد دلاری را در حوزه زنجیره فولاد رقم خواهد زد.

غرقی به میزان واردات انواع لودر و بیل‌های مکانیکی اشاره کرد و گفت: در سال ۹۹ مجموع واردات در این حوزه ۴۸ میلییون دلار بوده که این میزان در ۷ ماهه امسال به ۴۷.۲ میلیون دلار رسیده است این در حالیست که از مجموع ۳۷.۹ میلیارد دلاری که در سال ۲۰۲۰ در کل جهان به واردات این ماشین الات اختصاص داشته سهم کشورهای خاورمیانه ۱.۹ میلیارد دلار بوده که در این بین عربستان و ترکیه بیش‌ترین سهم را در واردات به خود اختصاص داده اند.

وی ادامه داد: جهت تأمین بخش عمده این مواد معدنی و استخراجی، ظرفیت‌ها در صنایع پایین دست مثل سنگ‌های ساختمانی، مس و فولاد ایجاد شده است در صورتی که این ظرفیت استخراج نشود، بخش عمده‌ای از صنایع برای تأمین مواد اولیه به مشکل می‌خورند.

وی در پاسخ به دلایل عدم واردات ماشین الات مورد نیاز بخش معدن به‌رغم اهمتی این بخش در توسعه صادرات غیر نفتی گفت: حمایت‌های جزیره‌ای هموراه بیش‌ترین ضربه را به بخش معدن وارد کرده و در این راستا محدودیت‌های وارداتی که برای حمایت از تنها تولید کننده ماشین الات معدنی و راه سازی که پس از خصوصی سازی به مشکل بر خورده بود باعث شده تا نیاز معادن تامین نشود این در حالیست که طبق صورت‌های مالی این شرکت در سال ۹۹ تنها ۲۹ دستگاه ماشین الات معدنی تولید کرده است که فقط یک دستگاه بیل مکانیکی بوده است. که نشان دهنده فاصله بسیار زیاد تولید داخل با نیاز زنجیره معدن است.

نایب‌رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: در تمام دنیا هم شرکت‌های تولیدکننده ماشین آلات معدنی محدود هستند و عمدتاً از برندهای مطرح جهان استفاده می‌کنند. اینکه تصور شود باید همه چیز در داخل ساخته شود تصور درستی نیست. چرا که هم اکنون ظرفیت تولیدات داخل یک بیست هزارم نیاز بازار است، اما قوانینِ حاکم، واردات بخشی از ماشین آلات را ممنوع کرده به این دلیل که از ساخت داخل حمایت کند، در حالیکه ظرفیت داخل وجود ندارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر واردات کمک می‌کند اما مقاومت از سمت این شرکت تولید کننده ماشین آلات بالاست، گفت: در حال حاضر ۱۸ هزار دستگاه در معادن ما بالای ۲۰ سال عمر دارند که باید نوسازی شوند. بنابراین ضرورت دارد واردات ماشین آلات برای معدنکاران و پیمانکاران بدون تشریفات خاصی آزاد شود.

غرقی تاکید کرد: عملاً صنعت معدنکاری کشور در حال زمین گیر شدن و افت تولید است که بخش عمده‌ای از آن به دلیل نبود ماشین آلات است. نکته مهم آنکه زنجیره‌های بعدی که مصرف کنندگان مواد معدنی هستند دچار مشکل خواهند شد.

وی اظهار کرد: نوع سازوکار شرکت‌های تولیدکننده نباید روی ساخت همه تجهیزات باشند بلکه روی زنجیره ارزش ماشین آلات از ساخت قطعات و سرویس و خدمات باشد که این مساله بسیار می‌تواند اقتصادی و مؤثر باشد اما تاکید بر این است که کل دستگاه‌های سنگینی که فناوری بالایی دارد و وابسته به زنجیره‌های فنی قبل است در داخل تولید شود؛ همین موضوع موجب بروز این اتفاقات می‌شود که واردات ماشین آلات محدود شده و تولید داخل هم رخ نمی‌دهد.

چشم پوشی از ارزش افزوده 25 میلیارد دلاری.
کد : 3640
گروه : صنایع معدنیمعدن
تاریخ : 3 سال پیش
پرینت
کپی لینک کوتاه

برچسب ها

اخبار فولاد
فولاد
سجاد غرقی
ارزش افزوده ۲۵ میلیارد دلاری
ماشین الات معدنی

دیدگاه

دیدگاه

  • لزوم بازنگری در سیاست‌های ماشین‌سازی بخش معدن

    لزوم بازنگری در سیاست‌های ماشین‌سازی بخش معدن

    محمدرضا بهرامن- رئیس خانه معدن ایران
  • بخش معدن در بودجه ۱۴۰۱

    بخش معدن در بودجه ۱۴۰۱

    محمدرضا بهرامن _ رئیس خانه معدن ایران
  • مشت خودرو نمونه خروار صمت نیست...

    مشت خودرو نمونه خروار صمت نیست...

    مجتبی توانگر- عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی
  • رواج سیاست اقتصاد پیشبینی ناپذیر

    رواج سیاست اقتصاد پیشبینی ناپذیر

    پیمان مولوی- رئیس کمیته اقتصاد خانه معدن ایران
  • عوارض صادراتی فولاد، تقابل با محدودیت اما بی منطق

    عوارض صادراتی فولاد، تقابل با محدودیت اما بی منطق

    ولید هلالات- کارشناس اقتصادی
  • قابلیت های قرارداد« لیسانس استفاده از علامت تجاری»

    قابلیت های قرارداد« لیسانس استفاده از علامت تجاری»

    محمدجواد حاجی حسینی- معاون حقوقی و امور مجلس وزارت صمت
  • چهار گام برای تحقق انقلاب معدنی

    چهار گام برای تحقق انقلاب معدنی

    سجاد غرقی-نایب‌رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران
  • تیتر اخبار
  • نقشه سایت
  • آر اس اس
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به پایگاه اخبار فولاد می باشد.
طراحی سایت، برنامه نویسی و پشتیبانی : ارتباط رسانه
فعال سازی باسا کارت بازنشستگان فولاد مبارکهافزایش قیمت سیمان امروزقیمت سیمان سامان غربایمان عتیقیهمسان سازی حقوق بازنشستگان فولاد کی اجرا میشودجدول همسان سازی حقوق بازنشستگان فولادافزایش سرمایه 100 درصدی فولادنتایج آزمون پیشگامان افق کرمانافزایش حقوق بازنشستگان صندوق فولادنتایج ازمون استخدامی معدن سنگان خوافزنجیره فولاد کردستانافزایش سرمایه وسدید در سال ۹۹افزایش سرمایه وسدیداخبار بازار فولاد ایراناخبار فولاد بورساخبار فولاد ایراناخبار صنعت فولاداخبار قیمت فولادقیمت جهانی فولاداخبار فولاد مبارکهاخبار فولاد مبارکه بورسگهر زمینپوریانی گهر زمینزمان واریز سود مجمع فولادوزارت صمتگزینه وزارت صمترزم حسینی وزارت صمتقیمت ورق مسمجمع سیتافاز دوم فولاد کاوه جنوبقیمت فوب خلیج فارسسعید بزرگی صبا فولادسعید بزرگیهپکوهپکوهپکوهپکوافزایش سرمایه کاماترامپ مازندرانسهام اپال پارسیان.وداع فولاد با بورس کالاخبرفولاداخبار فولادثبت رکورد جدید تولید در ناحیه فولاد و آهن سازی فولاد مبارکهتیتریک