• خانه
  • فولاد
  • فلزات
  • معدن
  • بورس و بازار
  • بین الملل
  • ارتباط با ما
  • معرفی شرکتها
Friday , May 09 , 2025 | 19 اردیبهشت 1404
صفحه نخستاخبارجای خالی صنایع تبدیلی در بخش معادن چهارمحال وبختیاری

گفتگو

  • ذخایر معدنی کشور بیش از 55 میلیارد تن برآورد می‌شود

    ذخایر معدنی کشور بیش از 55 میلیارد تن برآورد می‌شود

  • فرسودگی ناوگان معدنی، تهدیدی برای ارتقای بهره‌وری

    فرسودگی ناوگان معدنی، تهدیدی برای ارتقای بهره‌وری

  • ظرفیت‌ معادن در کشور بسیار بالاست

    ظرفیت‌ معادن در کشور بسیار بالاست

  •  استفاده از ظرفیت‌های تولید داخل متناسب با توان کمی و کیفی

    استفاده از ظرفیت‌های تولید داخل متناسب با توان کمی و کیفی

  • ۱۴۰۰، سال عدم قطعیت‌ها

    ۱۴۰۰، سال عدم قطعیت‌ها

  • کارنامه درخشان «ومعادن» و برنامه های روشن پیش رو

    کارنامه درخشان «ومعادن» و برنامه های روشن پیش رو

  • نحوه تقسیم سود در زنجیره فولاد عادلانه نیست

    نحوه تقسیم سود در زنجیره فولاد عادلانه نیست

  • مسدودیت معادن غنی از سوی نهادها و اشخاص

    مسدودیت معادن غنی از سوی نهادها و اشخاص

  • چشم‌انداز مبهم صنعت فولاد در سال 1401

    چشم‌انداز مبهم صنعت فولاد در سال 1401

  • عوارض نسخه مجلس برای جلوگیری از خام‌فروشی نیست

    عوارض نسخه مجلس برای جلوگیری از خام‌فروشی نیست

  • تولید رانت برای عده‌ای خاص

    تولید رانت برای عده‌ای خاص

  • پروژه تحول زمین‌شناسی با هدف ایجاد تحرک و پویایی در مجموعه‌های دانش‌بنیان

    پروژه تحول زمین‌شناسی با هدف ایجاد تحرک و پویایی در مجموعه‌های دانش‌بنیان

  • ورود شرکت‌های معدنی به حوزه نفت و گاز به اقتصاد لطمه می زند

    ورود شرکت‌های معدنی به حوزه نفت و گاز به اقتصاد لطمه می زند

  • مهندسی عرضه از سوی برخی فولادسازان

    مهندسی عرضه از سوی برخی فولادسازان

  • هیچکس برای سرمایه‌گذاری در زغال‌سنگ پیش‌قدم نمی‌شود

    هیچکس برای سرمایه‌گذاری در زغال‌سنگ پیش‌قدم نمی‌شود

  •  اساس تولید در چادرملو، تکیه بر دانش‌ روز است

    اساس تولید در چادرملو، تکیه بر دانش‌ روز است

  • کاهشی سرمایه گذاری در ۵ هزار و ۵۰۰ معدن

    کاهشی سرمایه گذاری در ۵ هزار و ۵۰۰ معدن

  • بهبود وضعیت معادن در گرو توافق برجام

    بهبود وضعیت معادن در گرو توافق برجام

جای خالی صنایع تبدیلی در بخش معادن چهارمحال وبختیاری

جای خالی صنایع تبدیلی در بخش معادن چهارمحال وبختیاری

نبود صنایع تبدیلی در بخش معادن چهارمحال و بختیاری سبب شده است تا بسیاری از مواد معدنی به صورت خام از استان خارج شده و ارزش افزوده ای ایجاد نشود.

به گزارش اخبار فولاد،  معادن یکی از مهمترین ظرفیت های اقتصادی در استان ها به شمار می روند که زمینه ساز اشتغال است. فعال بودن معادن موجب ورود صنایع فرآوری و تبدیلی در مناطق می شود و در بخش های مختلف استخراج، تولید، حمل و نقل و… اشتغال ایجاد می شود.

در استان چهارمحال و بختیاری ۱۷۸ معدن وجود دارد که بسیاری از این معادن تعطیل هستند. اشتغال معادن چهارمحال و بختیاری طبق اعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت حدود یک هزار و ۵۰۰ تا یک هزار و ۶۰۰ نفر است.

معادن آن گونه که باید در مسیر توسعه اقتصادی چهارمحال و بختیاری نقش مؤثری نداشته است. بسیاری از مواد معدنی استخراج شده به صورت خام و بدون فرآوری از استان خارج می شود و ارزش افزوده ای برای استان ایجاد نمی کند.

در استان چهارمحال و بختیاری ۱۷۸ معدن وجود دارد که در حال حاضر ۹۹ معدن فعال است معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: در استان چهارمحال و بختیاری ۱۷۸ معدن وجود دارد که در حال حاضر ۹۹ معدن فعال است.

مهرداد قاسمی دستگردی، سنگ لاشه، سنگ نما، سیلیس، سنگ گچ، خاک نسوز، سنگ های تزئینی و مواد اولیه سیمان را از مهمترین مواد استخراج شده معدنی استان عنوان و تصریح کرد: میزان ذخیره قطعی این معادن ۴۰۱ میلیون تن برآورد شده که سالانه حدود پنج میلیون تن استخراج می شود.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: معادن تعطیل در این استان مشکلات مختلفی دارند که از مهمترین آنها قدیمی بودن تجهیزات، نبود راه دسترسی و نداشتن سرمایه در گردش و… است.

وی گفت: پنج معدن استان چهارمحال و بختیاری به علت نداشتن راه دسترسی در این استان تعطیل شده اند.

وی ادامه داد: یک پل قدیمی و تاریخی در مسیر جاده دسترسی این معادن بوده است که اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری از تردد کامیون بر روی این پل جلوگیری کرده است.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: هم اکنون این معادن تعطیل شده اند و بیش از ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای احداث پل جایگزین و فعال شدن این تعداد معدن نیاز است.

وی در ادامه با بیان اینکه فعال سازی معادن از مهمترین برنامه های سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری است، عنوان کرد: شش معدن راکد در استان چهارمحال و بختیاری در سال جاری به چرخه تولید بازگشتند.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری ادامه داد: با فعال شدن این تعداد معدن بیش از ۳۵ شغل مستقیم در بخش معادن استان ایجاد شد.

وی ادامه داد: این معادن در زمینه تولید سنگ تزئینی و تولید شن و ماسه فعال شدند.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در ادامه با بیان اینکه ورود سرمایه گذار در بخش فرآوری معادن چهارمحال و بختیاری ضروری است، ادامه داد: فرآوری مواد معدنی در این استان می توان زمینه ساز کاهش نرخ بیکار و رونق اقتصادی در این استان شود.

مطالعات اکتشافی در چهارمحال و بختیاری برای توسعه معادن مورد توجه قرار گرفته است

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان چهارمحال و بختیاری نیز در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: بخش معادن از مهمترین ظرفیت های استان چهارمحال و بختیاری به شمار می رود که توسعه این بخش مورد توجه جدی قرار گرفته است.

سجاد رستمی با بیان اینکه مطالعات اکتشافی در چهارمحال و بختیاری برای توسعه معادن مورد توجه قرار گرفته است، گفت: مطالعات اکتشافی در شهرستان های سامان و بن استان چهارمحال و بختیاری انجام شده است و محدوده های مهم معدنی در این مناطق کشف شده است.

وی ادامه داد: شش محدوده معدنی در این دو شهرستان شناسایی شده است.

وی بیان کرد: جذب سرمایه گذار و توسعه معادن از مهمترین اولویت های این سازمان در مسیر جهش تولید و ایجاد اشتغال است.

مدیر و مجری ایجاد طرح های زیربنایی معادن بزرگ و مناطق معدنی کشور در سفر به چهارمحال و بختیاری، این استان را جزو ۱۲ استان غیر برخوردار ایران در حوزه معدن برشمرد و افزود: برنامه هایی برای اثربخشی مطلوب تر حوزه معدن در این استان برای سال جاری و سال آینده در دستور کار قرار گرفته است.

برنامه هایی برای اثربخشی مطلوب تر حوزه معدن در این استان برای سال جاری و سال آینده در دستور کار قرار گرفته است داریوش دیودیده گفت: در همین راستا برق رسانی به مجتمع معدنی باباحیدر شهرستان فارسان و تأمین زیرساخت های صنایع سنگ کژدمی گوشنگلی شهرستان بروجن تا پایان سال جاری آغاز می شود.

وی تاکید کرد: با توجه به نیازهای فوری چهارمحال و بختیاری در حوزه زیرساخت های معدنی، مجتمع معدنی جونقان شهرستان فارسان در مرحله مطالعه قرار گرفته است.

وی یادآور شد: برق رسانی و احداث جاده دسترسی مناسب مجتمع معدنی شماره دو شهرکرد با ۱۱ کارخانه سنگ شکن و آسفالت در سال آینده با همکاری ایمیدرو، وزارت نیرو، توانیر، خودیاری معدن داران و صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری انجام می شود.

مجری طرح ایجاد زیربناهای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی کشور تأمین زیرساخت های مناسب معدنی در استان های غیر برخوردار را ضروری دانست و اظهار داشت: هزینه های زیرساخت ها قابل توجه است و در توان سرمایه گذاران نیست، به همین علت، ایمیدرو حمایت های دولتی از سرمایه گذاران را انجام می دهد.

وی بیشترین نوع مواد معدنی چهارمحال و بختیاری را رسوبی دانست و گفت: امید است در نتایج مطالعات جدید این استان به عناصر فلزی و کمیاب دست یابیم.

مجری طرح ایجاد زیربناهای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی کشور تاکید کرد: معادن چهارمحال و بختیاری می تواند علاوه بر تأمین نیازهای استان و استان های همجوار، برای صادرات پیشرو شود.

جذب سرمایه گذار در استان و بهره گیری از تجهیزات مدرن فرآوری مواد معدنی می تواند زمینه جهش این استان در بخش تولید شود کارشناس ارشد حوزه کارآفرینی در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به ظرفیت های حوزه معدن در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: فرآوری محصولات معدنی در چهارمحال و بختیاری می تواند ارزش افزوده ای قابل توجهی برای استان ایجاد کند و این استان را به یکی از استان های برخوردار تبدیل کند.

سید جلال موسوی بیان کرد: جذب سرمایه گذار در استان و بهره گیری از تجهیزات مدرن فرآوری مواد معدنی می تواند زمینه جهش این استان در بخش تولید شود.

وی گفت: به عنوان مثال هم اکنون معادن سنگ تزئینی در استان وجود دارد که فرآوری سنگ های تزئینی در استان و صادرات این محصول جدا از توسعه اقتصادی استان موجب کاهش نرخ بیکاری می شود.

این محقق و پژوهشگر دانشگاه تاکید کرد: فراهم آوردن زیر ساخت ها توسط دولت و تسهیل گیری در ارائه تسهیلات و مجوزها و… زمینه را برای ورود سرمایه گذاران فراهم می کند.

وی بیان کرد: توسعه بخش فرآوری محصولات معدنی نیازمند تدوین یک برنامه منسجم وبرنامه ریزی شده در این بخش است که در گام اول باید ظرفیت های استان در این بخش شناسایی و معرفی شوند.

موسوی تاکید کرد: در گام های بعدی نیز زیر ساخت ها توسعه داده شود و حمایت های لازم برای جذب سرمایه گذاران در نظر گرفته شود.

توسعه بخش معدن در چهارمحال و بختیاری نیازمند توجه ویژه دولت به این استان است. فراهم آوردن زیر ساخت ها زمینه ساز ورود سرمایه گذار در بخش های فرآوری مواد معدنی در این استان است. توجه به فرآوری و توسعه صنایع تبدیلی در این استان از جمله تولید سنگ های تزئینی می تواند این استان در مسیر رونق اقتصادی قرار دهد.

جای خالی صنایع تبدیلی در بخش معادن چهارمحال وبختیاری.
کد : 2633
گروه : معدن
تاریخ : 4 سال پیش
پرینت
کپی لینک کوتاه

برچسب ها

ظرفیت های اقتصادی
اقتصادی
صنایع تبدیلی
صنایع
معادن

دیدگاه

دیدگاه

  • لزوم بازنگری در سیاست‌های ماشین‌سازی بخش معدن

    لزوم بازنگری در سیاست‌های ماشین‌سازی بخش معدن

    محمدرضا بهرامن- رئیس خانه معدن ایران
  • بخش معدن در بودجه ۱۴۰۱

    بخش معدن در بودجه ۱۴۰۱

    محمدرضا بهرامن _ رئیس خانه معدن ایران
  • مشت خودرو نمونه خروار صمت نیست...

    مشت خودرو نمونه خروار صمت نیست...

    مجتبی توانگر- عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی
  • رواج سیاست اقتصاد پیشبینی ناپذیر

    رواج سیاست اقتصاد پیشبینی ناپذیر

    پیمان مولوی- رئیس کمیته اقتصاد خانه معدن ایران
  • عوارض صادراتی فولاد، تقابل با محدودیت اما بی منطق

    عوارض صادراتی فولاد، تقابل با محدودیت اما بی منطق

    ولید هلالات- کارشناس اقتصادی
  • قابلیت های قرارداد« لیسانس استفاده از علامت تجاری»

    قابلیت های قرارداد« لیسانس استفاده از علامت تجاری»

    محمدجواد حاجی حسینی- معاون حقوقی و امور مجلس وزارت صمت
  • چهار گام برای تحقق انقلاب معدنی

    چهار گام برای تحقق انقلاب معدنی

    سجاد غرقی-نایب‌رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران
  • تیتر اخبار
  • نقشه سایت
  • آر اس اس
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به پایگاه اخبار فولاد می باشد.
طراحی سایت، برنامه نویسی و پشتیبانی : ارتباط رسانه
فعال سازی باسا کارت بازنشستگان فولاد مبارکهافزایش قیمت سیمان امروزقیمت سیمان سامان غربایمان عتیقیهمسان سازی حقوق بازنشستگان فولاد کی اجرا میشودجدول همسان سازی حقوق بازنشستگان فولادافزایش سرمایه 100 درصدی فولادنتایج آزمون پیشگامان افق کرمانافزایش حقوق بازنشستگان صندوق فولادنتایج ازمون استخدامی معدن سنگان خوافزنجیره فولاد کردستانافزایش سرمایه وسدید در سال ۹۹افزایش سرمایه وسدیداخبار بازار فولاد ایراناخبار فولاد بورساخبار فولاد ایراناخبار صنعت فولاداخبار قیمت فولادقیمت جهانی فولاداخبار فولاد مبارکهاخبار فولاد مبارکه بورسگهر زمینپوریانی گهر زمینزمان واریز سود مجمع فولادوزارت صمتگزینه وزارت صمترزم حسینی وزارت صمتقیمت ورق مسمجمع سیتافاز دوم فولاد کاوه جنوبقیمت فوب خلیج فارسسعید بزرگی صبا فولادسعید بزرگیهپکوهپکوهپکوهپکوافزایش سرمایه کاماترامپ مازندرانسهام اپال پارسیان.وداع فولاد با بورس کالاخبرفولاداخبار فولادثبت رکورد جدید تولید در ناحیه فولاد و آهن سازی فولاد مبارکهتیتریک