• خانه
  • فولاد
  • فلزات
  • معدن
  • بورس و بازار
  • بین الملل
  • ارتباط با ما
  • معرفی شرکتها
Friday , May 09 , 2025 | 19 اردیبهشت 1404
صفحه نخستاخبارتكميل حلقه مفقوده فولاد مباركه با راه اندازي كارخانه كنسانتره

گفتگو

  • ذخایر معدنی کشور بیش از 55 میلیارد تن برآورد می‌شود

    ذخایر معدنی کشور بیش از 55 میلیارد تن برآورد می‌شود

  • فرسودگی ناوگان معدنی، تهدیدی برای ارتقای بهره‌وری

    فرسودگی ناوگان معدنی، تهدیدی برای ارتقای بهره‌وری

  • ظرفیت‌ معادن در کشور بسیار بالاست

    ظرفیت‌ معادن در کشور بسیار بالاست

  •  استفاده از ظرفیت‌های تولید داخل متناسب با توان کمی و کیفی

    استفاده از ظرفیت‌های تولید داخل متناسب با توان کمی و کیفی

  • ۱۴۰۰، سال عدم قطعیت‌ها

    ۱۴۰۰، سال عدم قطعیت‌ها

  • کارنامه درخشان «ومعادن» و برنامه های روشن پیش رو

    کارنامه درخشان «ومعادن» و برنامه های روشن پیش رو

  • نحوه تقسیم سود در زنجیره فولاد عادلانه نیست

    نحوه تقسیم سود در زنجیره فولاد عادلانه نیست

  • مسدودیت معادن غنی از سوی نهادها و اشخاص

    مسدودیت معادن غنی از سوی نهادها و اشخاص

  • چشم‌انداز مبهم صنعت فولاد در سال 1401

    چشم‌انداز مبهم صنعت فولاد در سال 1401

  • عوارض نسخه مجلس برای جلوگیری از خام‌فروشی نیست

    عوارض نسخه مجلس برای جلوگیری از خام‌فروشی نیست

  • تولید رانت برای عده‌ای خاص

    تولید رانت برای عده‌ای خاص

  • پروژه تحول زمین‌شناسی با هدف ایجاد تحرک و پویایی در مجموعه‌های دانش‌بنیان

    پروژه تحول زمین‌شناسی با هدف ایجاد تحرک و پویایی در مجموعه‌های دانش‌بنیان

  • ورود شرکت‌های معدنی به حوزه نفت و گاز به اقتصاد لطمه می زند

    ورود شرکت‌های معدنی به حوزه نفت و گاز به اقتصاد لطمه می زند

  • مهندسی عرضه از سوی برخی فولادسازان

    مهندسی عرضه از سوی برخی فولادسازان

  • هیچکس برای سرمایه‌گذاری در زغال‌سنگ پیش‌قدم نمی‌شود

    هیچکس برای سرمایه‌گذاری در زغال‌سنگ پیش‌قدم نمی‌شود

  •  اساس تولید در چادرملو، تکیه بر دانش‌ روز است

    اساس تولید در چادرملو، تکیه بر دانش‌ روز است

  • کاهشی سرمایه گذاری در ۵ هزار و ۵۰۰ معدن

    کاهشی سرمایه گذاری در ۵ هزار و ۵۰۰ معدن

  • بهبود وضعیت معادن در گرو توافق برجام

    بهبود وضعیت معادن در گرو توافق برجام

تكميل حلقه مفقوده فولاد مباركه با راه اندازي كارخانه كنسانتره

تكميل حلقه مفقوده فولاد مباركه با راه اندازي كارخانه كنسانتره

ويروس كوويد ۱۹ طي ماههاي اخير اقتصاد و معيشت دنيا و بسياري از صنايع خرد و بزرگ را تحت تاثير قرار داده است به گونه اي كه صنعت فولاد نيز متاثر از اين بيماري در بسياري از كشورههاي دنيا كاهش توليد را تجربه كرد است.

به گزارش اخبار فولاد، بر اساس مطالعات صورت گرفته ، تحت تاثيراين بيماري بر صنعت فولاد ، از ۶۴ كشور دنيا كه توليد كننده فولاد هستند فقط ۱۳ كشور توانستند در ۸ ماهه ابتداي ۲۰۲۰ با رشد توليد مواجه شوند . بعنوان مثال از ميان فولادسازان بزرگ دنيا سه كشور اروپايي انگليس، لوگزامبورگ و مجارستان از رشد توليد برخوردار بودند و مابقي كشورهاي قاره سبز از جمله آلمان با ۱۳ درصد ، فرانسه ۳۰ درصد و سوئد و اغلب كشورهاي اروپايي كاهش مواجه شدند اما در اين ميان چين ۸/۴ درصد رشد مثبت توليد را تجربه كرد.

 

همچنين به رغم اينكه هند يكي از اقتصادهاي بزرگ دنيا را دارد بيش از ۴ درصد كاهش و ژاپن نيز با اينكه تحت تاثير شرايط اقتصادي كمتر قرار مي گيرد و اقتصاد چابكي دارد بيش از ۲۰ درصد كاهش در توليد فولاد داشته است. اما در اين ۸ ماهه كشور ما حدود ۱۱/۳درصد رشد توليد در حوزه فولاد را شاهد بوده كه براي صنعت فولاد كشور نويد بخش توسعه است زيرا اين صنعت علاوه بر شيوع ويروس كرونا با شديد ترين تحريم ها نيز مواجه بوده است .

 

علي امرايي مديرعامل فولاد سنگان در گفت و گويي در خصوص شرايط توليد فولاد در كشورمي گويد : در سال جهش توليد صنعت فولاد كشور توانست با وجود سد سخت تحريم ها ، بيماري كرونا را پشت سر گذاشته و حتي از رشد ۱۱/۳ درصدي برخوردار شود. رشد اين صنعت و زنجيره معدني موجب مي شود كه بتوان به جايگزيني اقتصاد معدني بجاي اقتصاد نفتي توجه ويژه اي داشت. مدير عامل فولاد سنگان در گفتگويي مشروح با دنياي اقتصاد به بيان ديدگاه هاي خود در جايگاه يك مدير معدني در مورد اهم اقدامات صورت گرفته در اين حوزه و تاثير آن بر صنعت فولاد كشور پرداخته است كه در ادامه مي خوانيد.

 

با وجود موفقيت هاي كسب شده ،حلقه مفقوده فولاد مباركه در شعار معروفش از سنگ تا رنگ چه بوده است؟

 

  تنها حلقه مفقوده فولاد مباركه در تحقق شعار از سنگ تا رنگ، بحث تامين كنسانتره بوده است كه راه اندازي كارخانه كنسانتره سنگان اين حلقه مفقوده را كامل كرد . راه اندازي اين كارخانه در منطقه مرزي شرق كشور باعث شده علاوه بر تكميل اين حلقه مفقوده ، از خام فروشي جلوگيري شود . به طوري كه سالانه حدود ۱۰ تا ۱۱ ميليون دراين كارخانه كنسانتره سنگ فرآوري خواهد شد، اين امر علاوه بر جلوگيري از خام فروشي سنگ ، براي حدود ۳۵۰۰ نفر بصورت مستقيم و غير مستقيم ايجاد اشتغال كرده است.

 

مي توان اذعان داشت كه در اين منطقه مرزي در شرق كشور به غير از ايجاد اشتغال، امنيت مرزي هم صورت گرفته است به گونه اي كه در سال جهش توليد يك ظرفيت جديدي به ظرفيت توليد كنسانتره كشور اضافه خواهد شد و به طور قطع در سال اول كارخانه ۵ ميليون تني كنسانتره با ظرفيت كامل كار نخواهد كرد اما ظرفيت اسمي موجود به تدريج كامل خواهد شد .

 

خط يك كارخانه كنسانتره فولاد سنگان در نيمه نخست امسال راه اندازي شده و در حال توليد است و هم اكنون خط ۲ اين كارخانه نيز توليد آزمايشي شروع شده و آماده افتتاح رسمي از سوي مسوولان كشوراست .

 

كارخانه كنسانتره فولاد سنگان به گونه اي طراحي شده كه با توجه به كم آب بودن منطقه حدود ۸۰ درصد آب به چرخه توليد بر خواهد گشت از آنجايي كه اقليم منطقه خشك است ،اين ميزان بازگشت عدد بزرگي است و باطله ما براي اولين بار در كشور باطله خشك كنسانتره آهن است.

 

اين در حالي است كه ظرفيت اسمي توليد دو خط يك و دو كارخانه كنسانتره فولاد سنگان هركدام ۲ ميليون و ۵۰۰ هزار تن است . همچنين يك كارخانه ۵ ميليون تني گندله سازي هم در فولاد سنگان داريم كه در آن كنسانتره تبديل به گندله و براي فولاد مباركه ارسال مي شود و نقش بسزايي بسيار در تامين پايدار بخشي از مواد اوليه فولاد مباركه را ايفا مي كنيم.

 

دستيابي به ۱۵ ميليون تن گندله براي پاسخگويي به نياز صنايع در منطقه به چه پيش شرط هايي نياز دارد؟

 

براي توليد ۱۷/۵ميليون تن كنسانتره به ميزان تقريبي بيش از ۳۵ ميليون تن سنگ آهن نياز است تا بتوان به توليد ۱۵ ميليون تن گندله دست يافت . هم اكنون در منطقه سنگان نيز ساير شركت هاي توليد كننده در حال فعاليت يا راه اندازي هستند به گونه اي كه هم اكنون اپال پارسيان در حال فعاليت است ، شركت صنعتي توسعه سناباد با ۵/۲ ميليون تن محصول در حال توليد است و ساير شركت ها نيز در حال ساخت يا راه اندازي مي باشد.

 

علاوه بر تامين به موقع سنگ مورد نياز واحدهاي توليدي در اين منطقه براي تامين پايدار آب نيز برنامه اي بلند مدت در دستور كار قرار دارد .

 

اما رويكرد فولاد سنگان به سمت استفاده از پساب است كه يك منبع پايدار و بلند مدت است و يكي از موضوعات مهم فولاد سنگان استفاده از پساب فاضلاب است كه در برنامه ما قراردارد.  

 

همچنين براي اينكه شركت هاي توليد كننده در منطقه با ظرفيت كامل توليد كنند بايد سالانه بيش از ۳۵ ميليون تن سنگ در آينده استخراج شود.براي ظرفيت كنوني واحدهاي توليدي كنسانتره سنگ مورد نياز تامين مي شود اما براي بلند مدت بايد برنامه اي در دستور كار قرار گيرد تا سنگ بيشتري استخراج شود.

 

 

 

افزايش توليد در عملكرد ۶ ماهه فولاد سنگان با چه اقداماتي ميسر شده است ؟

 

بر اساس سياست هاي شركت براي تامين مواد اوليه مورد نياز( كنسانتره) برنامه ريزي لازم از جمله تامين كنسانتره از منابع مختلف و راه اندازي كارخانه كنسانتره صورت گرفته است؛ همچنين براي جلوگيري از توقفات توليد تلاش شده تا علاوه بر تامين به موقع كنسانتره مورد نياز ، سيستم حمل و نقل نيز بهبود يابد و با مديريت در حوزه فني شركت توانستيم از توقفات توليد جلوگيري كنيم .

 

در همين حال در راستاي افزايش رضايت پرسنل نيز برنامه ريزي انگيزشي لازم در زمينه ارتقاي شغلي صورت گرفت تا از مجموع عوامل ياد شده رشد توليد را در ۶ ماهه نخست سال جاري شاهد باشيم زيرا يكي از مقوله هاي مهم براي افزايش توليد دردنيا رضايت شغلي است.

 

مجموع عوامل ياد شده فوق موجب شد كه فولاد سنگان در شش ماهه اول سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۰ درصد افزايش توليد را تجربه كند .فولاد سنگان به عنوان نخستين شركت در كشور در شرايط كنوني كه همه صنايع با تحريم ها دست و پنجه نرم مي كنند، توانست كارخانه كنسانتره خود را با اين حجم سرمايه گذاري و پيچيدگي تكنولوژي و به دست متخصصان داخل و بدون دخالت خارجي ها راه اندازي كند .

 

به لحاظ دانش فني در اين بخش در دنيا چه جايگاهي داريد؟ آيا بومي سازي قطعات، فولاد سنگان را از واردات بي نياز كرده است؟

 

از آنجا كه در صنعت فولاد قطعات زيادي از خارج وارد مي شد از اين رو درصدد برآمديم كه به حوزه تحقيق و توسعه و بومي سازي به صورت جدي و با قدرت تمام بپردازيم. بر اين اساس در زمينه تحقيق و توسعه ارتباط بسيار خوبي با دانشگاه هاي كشور از جمله فردوسي مشهد و دانشگاه تهران و مراكز علمي و فناوري برقرار كرديم و از استارت آپ هايي كه در صنعت فولاد بتوانند راهگشا باشند استقبال مي كنيم تا به ما كمك كنند كه به اهداف بومي سازي شركت دست يابيم .

 

براي تحقق هر چه بيشتر اهداف بومي سازي ، دفترچه هايي براي ۲ هزار و ۵۰۰ قطعه آماده كرديم تا در اختيار تامين كنندگان داخلي براي ساخت قطعات مورد نياز فولاد سنگان قرار گيرد. اما برخي از تجهيزات و قطعات خاص هستند كه ممكن است به واردات آنها نياز داشته باشيم و در بلند مدت براي قطع وابستگي به واردات برنامه ريزي بيشتر انجام داده ايم.

 

فعاليت ما بيشتر بر روي قطعاتي است كه خاص تر هستند . اما در مجموع حوزه بومي سازي ما در دوران طفوليت قرار دارد زيرا سال ۹۶ كارخانه گندله سازي فولاد سنگان آغاز به توليد كرده و راه زيادي در پيش داريم. از اين رو در زمينه بومي سازي برنامه جامعي داريم و حتي در آينده نزديك طي فراخواني از دانشگاه هاي كشور درخواست مي شود كه در حوزه هاي مختلف بومي سازي به ما كمك كنند تا بتوانيم از واردات بي نياز شويم.

 

هم اكنون بومي سازي تعداد ۴۵ قطعه كه نياز به واردات دارند را در دستور كار داريم كه با مهندسي معكوس و ارايه دفترچه و تعيين ابعاد در اختيار توليد كنندگان براي توليد قرار خواهند گرفت .

 

 درحال حاضر راه اندازي يك دبير خانه ايده هاي خلاق را در دستور كار داريم و با تشكيل كميته داوري از هر ايده خلاقانه اي در حوزه كاري، پس از بررسي مورد استقبال قرار خواهد گرفت.

 

از نظر شما شرايط توليد گندله در كشورچگونه است و تغيير قيمت در اين زنجيره با توجه به نوسانات ارز توانسته نياز توليد كنندگان را مرتفع كند؟  

 

نوسان ارزي بيشتر واحدهايي است كه يا مواد اوليه خود را وارد مي كنند يا صادرات دارند را تحت تاثير قرار ميدهند اين درحالي است كه مواد اوليه مورد نياز ما سنگ آهن است كه نيازي به واردات ندارد و محصول توليدي ما يعني گندله صدرصد در اختيار فولاد مباركه قرار ميگيرد. از اين رو نوسان نرخ ارز تاثيري زيادي بر فعاليت ما نداشته است ، اما اين نوسانات بطور قطع در زمينه خريد قطعات مورد نياز تاثير گذار است. براي تعيين قيمت كنسانتره و گندله چون فرمول بر اساس درصدي از شمش فولاد خوزستان و شمش FOB خليج فارس طراحي شده و بطور قطع نوسانات نرخ ارز كل زنجيره را تحت تاثير قرار مي دهد.

 

مواد اوليه مورد نياز شركت توليد گندله ، كنسانتره است كه در كشور موجود است ، البته تا سال گذشته صادرات سنگ آهن و كنسانتره واقعا آسيب جدي به صنعت فولاد وارد مي كرد اما هم اكنون از صادرات و خام فروشي سنگ آهن جلوگيري شده و اميد است سخت گيرانه تر هم با اين موضوع برخورد شود .

 

البته صادرات مقوله بسيار خوبي براي ارزآوري كشوراست اما تا زماني كه در داخل كشور نياز به آن محصول نباشد و صادرات فقط بايد در زمينه مازاد توليد براي ارزآوري و ورود به بازارهاي جهاني صورت گيرد زيرا در اين شرايط افزايش ظرفيت توليد در كشور را به دنبال خواهد داشت.  

 

صادرات سنگ آهن و كنسانتره آسيب هاي بسياري دارد زيرا هم اكنون برخي از گندله سازان كشور به دليل كمبود كنسانتره با ظرفيت كامل كار نمي كنند اين درحالي است كه چنانچه واحدهاي توليد كننده گندله با ظرفيت كار كنند زنجيره فولاد با ظرفيت بيشتري فولاد توليد خواهند كرد.

 

چه ميزان سرمايه گذاري در اين بخش در حال انجام است ؟ آيا اين سرمايه گذاري ها اين صنعت را متحول خواهد كرد؟    

 

هم اكنون سرمايه گذاري هاي انجام شده در فولاد سنگان در بخش گندله و كنسانتره بيش از۳۰۰ ميليون يورو و بيش از ۲ هزار و ۵۰۰ ميليارد تومان است كه اگر اين ميزان سرمايه گذاري به روز شود بسيار بيشتر از اين عدد خواهد بود.

 

تامين مالي پروژه ها همواه يكي از دغدغه هاي توليد كنندگان براي طرح هاي توسعه است، آيا شما اين چالش را داشته ايد؟ 

 

با حمايت فولاد مباركه تا كنون در زمينه تامين منابع مالي مشكلي نداشتيم و بايد اذعان داشت يكي از مهمترين عوامل پيشرفت فولاد سنگان آن است كه فولاد مباركه سهامدار صد درصدي اين شركت است ، اين رو از لحاظ تامين منابع مالي و كمك هاي فني و تخصصي مورد حمايت قرار مي دهد.حمايت مدير عامل فولاد مباركه در اين برهه از زمان موجب راه اندازي كارخانه كنسانتره شد و چنانچه با حمايت اين شركت ، تجهيزات را به موقع وارد نمي كرديم راه اندازي كارخانه كنسانتره به هيچ وجه اتفاق نمي افتاد.

 

رقباي شما در بازارهاي جهاني چه كشورهايي هستند؟ آيا پس از تحريم ها مي توان چشم اندازي براي صادرات مواد معدني ترسيم كرد كه با استقبال بازارهاي بين المللي همراه باشد؟

 

از آنجا كه محصول فولاد سنگان صادراتي نيست از اين رو در فضاي رقابت جهاني قرارنداريم و تنها توليدات فولاد مباركه براي رقابت وارد بازارهاي بين المللي مي شود . هم اكنون كشورهايي كه در ابتداي زنجيره فولاد هستند نظير برزيل ، استراليا منابع معدني از جمله سنگ آهن زيادي دارند و توليد كننده كنسانتره و گندله هستند، اما به دليل آنكه ما صادرات نداريم نمي توانيم سهمي در بازارهاي جهاني داشته باشيم .

 

صنعت نفت نسبت به فولاد وابستگي بيشتري نسبت به ساير صنايع به خارج دارد . كشورما به لحاظ تجهيزات ، تكنولوژيكي و فرآوري مواد معدني در دنيا تنوع زيادي دارد و اگر اين تنوع مواد معدني را بتوانيم در حوزه هاي مختلف نظير سنگ هاي تزئيني ، مس ، سرب و روي فرآوري كنيم سرمايه گذاري بر روي معدن يك گزينه بسيار خوبي خواهد بود كه جايگزين اقتصاد نفتي شود است.

 

اقتصاد نفتي بيشتر صادرات محور است و با نوسان در فروش آن ، كل نظام اقتصادي كشور دچار بحران مي شود اما معدن و فولاد اينگونه نيست زيرا ابتداي زنجيره فولاد با توجه به نياز داخلي و ظرفيت سازي صورت گرفته صادرات نمي شود و از آنجا كه در داخل نياز ما به مواد اوليه فولاد زياد است پس از فرآوري قابل صادرات خواهد بود و از ارزش افزوده زيادي برخوردار است .

 

بطور قطع معدن مي تواند جايگزين نفت در ارزآوري كشور شود زيرا در سال جاري اين حوزه ارزآوري بسيار خوبي براي كشور داشته و به كمك اقتصاد كشور آمده است .در شرايط كنوني كه با بيماري كرونا و تحريم مواجه ايم صادرات مواد معدن و صنايع معدني كمك بسيار بزرگي به اقتصاد كشور كرده است پس اگر تحريم ها برداشته شود اين عدد خيلي بزرگتر خواهد شد و بطور قطع جايگزين بسيار مناسبي براي صادرات نفتي خواهد شد.

 

لطفا در مورد مثلث توسعه اقتصادي در استان خراسان رضوي توضيح بفرماييد؟

 

در زماني كه وزير فعلي وزارت صمت در استان خراسان رضوي استاندار بودند،بحث مثلث توسعه اقتصادي را دراين استان مطرح كردند كه بر اساس آن يك ارتباط و تعامل سازنده به نفع مردم برقرار شود كه سه ضلع آن متشكل از نمايندگان مجلس، كارگزاران نظام و بخش خصوصي است و ائمه جمعه هم ناظر بر اين مثلث هستند .

 

پايه و اساس مثلث توسعه اقتصادي مبتني بر اقتصاد مقاومتي استوار است كه در سايه اركان فوق اتفاق مي افتد و يك مدل جهاني است كه بومي سازي شده ، در مدل جهاني عامل، توسعه اما در مدل بومي سازي شده آن معين اقتصادي وجود دارد كه اين معين هاي اقتصادي در مناطقي مختلف يك فعاليت مسووليت اجتماعي برنامه محوري را انجام ميدهد.

 

مثلث توسعه اقتصادي يك فرايند است براي روستاها و شهرها كه چند وظيفه از جمله شناخت فرصت ها و تهديدات، خلق فرصت هاي جديد، ايجاد زنجيره ارزش ، ايجاد بازارهاي جديد، توليد ثروت و اشتغال بر مبناي اقتصاد مولد بر عهده دارد و همچنين يكي از مهمترين كاركردهاي مثلث توسعه اقتصادي كارآفريني است .

 

اين طرح در استان خراسان رضوي پياده شد و ما بعنوان معين اقتصادي در شهرستان خواف انتخاب شديم .اساس اين مدل اقتصادي كاركردن با مردم، براي مردم و رفع نيازهاي اولويت دار مناطق روستايي است. و سند جامعي بر اساس اسناد بالادستي كشور و استان و شهرستان تدوين شده است براي توسعه كه در راستاي آن در حركت هستيم.

تكميل حلقه مفقوده فولاد مباركه با راه اندازي كارخانه كنسانتره.
کد : 2434
گروه : فولاد
تاریخ : 4 سال پیش
پرینت
کپی لینک کوتاه

برچسب ها

اخبار فولاد
فولاد
فولاد مبارکه
کنسانتره

دیدگاه

دیدگاه

  • لزوم بازنگری در سیاست‌های ماشین‌سازی بخش معدن

    لزوم بازنگری در سیاست‌های ماشین‌سازی بخش معدن

    محمدرضا بهرامن- رئیس خانه معدن ایران
  • بخش معدن در بودجه ۱۴۰۱

    بخش معدن در بودجه ۱۴۰۱

    محمدرضا بهرامن _ رئیس خانه معدن ایران
  • مشت خودرو نمونه خروار صمت نیست...

    مشت خودرو نمونه خروار صمت نیست...

    مجتبی توانگر- عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی
  • رواج سیاست اقتصاد پیشبینی ناپذیر

    رواج سیاست اقتصاد پیشبینی ناپذیر

    پیمان مولوی- رئیس کمیته اقتصاد خانه معدن ایران
  • عوارض صادراتی فولاد، تقابل با محدودیت اما بی منطق

    عوارض صادراتی فولاد، تقابل با محدودیت اما بی منطق

    ولید هلالات- کارشناس اقتصادی
  • قابلیت های قرارداد« لیسانس استفاده از علامت تجاری»

    قابلیت های قرارداد« لیسانس استفاده از علامت تجاری»

    محمدجواد حاجی حسینی- معاون حقوقی و امور مجلس وزارت صمت
  • چهار گام برای تحقق انقلاب معدنی

    چهار گام برای تحقق انقلاب معدنی

    سجاد غرقی-نایب‌رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران
  • تیتر اخبار
  • نقشه سایت
  • آر اس اس
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به پایگاه اخبار فولاد می باشد.
طراحی سایت، برنامه نویسی و پشتیبانی : ارتباط رسانه
فعال سازی باسا کارت بازنشستگان فولاد مبارکهافزایش قیمت سیمان امروزقیمت سیمان سامان غربایمان عتیقیهمسان سازی حقوق بازنشستگان فولاد کی اجرا میشودجدول همسان سازی حقوق بازنشستگان فولادافزایش سرمایه 100 درصدی فولادنتایج آزمون پیشگامان افق کرمانافزایش حقوق بازنشستگان صندوق فولادنتایج ازمون استخدامی معدن سنگان خوافزنجیره فولاد کردستانافزایش سرمایه وسدید در سال ۹۹افزایش سرمایه وسدیداخبار بازار فولاد ایراناخبار فولاد بورساخبار فولاد ایراناخبار صنعت فولاداخبار قیمت فولادقیمت جهانی فولاداخبار فولاد مبارکهاخبار فولاد مبارکه بورسگهر زمینپوریانی گهر زمینزمان واریز سود مجمع فولادوزارت صمتگزینه وزارت صمترزم حسینی وزارت صمتقیمت ورق مسمجمع سیتافاز دوم فولاد کاوه جنوبقیمت فوب خلیج فارسسعید بزرگی صبا فولادسعید بزرگیهپکوهپکوهپکوهپکوافزایش سرمایه کاماترامپ مازندرانسهام اپال پارسیان.وداع فولاد با بورس کالاخبرفولاداخبار فولادثبت رکورد جدید تولید در ناحیه فولاد و آهن سازی فولاد مبارکهتیتریک